nieuws

Mandema & Partners koopt Borgh (Apeldoorn) van NN

Archief

Het Haagse assurantiekantoor Mandema & Partners heeft Borgh Pensioen Consultancy (Apeldoorn) gekocht van Nationale-Nederlanden.

Volgens Mandema-directeur Cor van der Salm heeft NN het kantoor verkocht, omdat directeur Karel Borgh om gezondheidsredenen niet langer in staat was leiding te geven aan het kantoor. Een jaar geleden kocht Mandema al pensioenadviesbureau Valkenburg (Leuvenheim) van Wildbaan-directeur Ivo Valkenburg.
In Apeldoorn gaan Borgh en Valkenburg samen verder onder de naam Borgh Valkenburg. Het nieuwe pensioenadviesbureau telt tien medewerkers; Mandema & Partners, dat in 1995 ook al de portefeuille van pensioenadviseur J.W.J. van den Berg (Den Haag) kocht, is in totaal goed voor 65 medewerkers. Het kantoor heeft ambities om verder te groeien en zal nog deze maand een nieuwe acquisitie in het westen van het land bekendmaken.
Banden met NN
Assurantiemakelaar Mandema, lid van de NVA, onderhoudt nauwe banden met verzekeraar NN. Zo is NN financier van enkele overnames. Verder is de vennootschap Mandema & Partners Beheer een voortzetting van de vennootschap Belhaska VI. De naam ‘Belhaska’ is in het verleden door NN meerdere malen gebruikt voor overgenomen assurantiekantoren. Volgens Mandema-directeur Cor van der Salm is de Belhaska-vennootschap in het verleden – leeg – gekocht van NN. Ten slotte verkocht NN onlangs de portefeuille van Planweb aan John van Strien (Hazerswoude) en aan Mandema & Partners. Van Strien is volledig eigendom van NN.
Van der Salm betwist dat Mandema eigendom is van NN. “De aandelen zijn in handen van de directie”. Naast Van der Salm (55) bestaat die uit Roland Goldman (41).
Het handelsregister van de Kamer van Koophandel vermeldt twee Mandema-vennootschappen: Mandema & Partners Makelaars in Assurantiën en Mandema & Partners Beheer. De vennootschap Makelaars in Assurantiën kent louter bestuurders (Van der Salm en Goldman); aandeelhouders zijn niet vermeld. De vennootschap Beheer is, via beheervennootschappen, eigendom van Van der Salm en Goldman. Volgens Van der Salm “valt de Assurantie-BV onder de Beheer-BV”. Het handelsregister geeft daarover geen uitsluitsel.

Reageer op dit artikel