nieuws

Mandema heeft iets uit te leggen

Archief

De affaire met de ING Assurantiekantoren heeft ook uitstraling op andere intermediairbedrijven van ING. “Wij moeten onze klanten voortdurend wat uitleggen”, zegt Roland Goldman van Mandema & Partners.

Mandema is lid van de NVA. Over het afscheid van ING Assurantiekantoren van die club, laat Goldman geen traan. "Ik vind het juist een extra steun voor onze onafhankelijkheid." Klanten zijn daar niet meer automatisch van overtuigd, heeft Goldman gemerkt. "Ze zien het ING-logo op het briefpapier wel staan en vragen regelmatig hoe dat bij ons zit."
Productieverplichtingen jegens Nationale-Nederlanden of andere ING-onderdelen zegt Goldman niet te kennen. "Sinds begin 2005 maken wij onderdeel uit van ING Wholesale Banking. We zijn dé consultant voor employee benefits (EB) binnen ING Bank." Mandema & Partners richt zich daarbij op pensioenzaken en zusterbedrijf Care & Insurance op zorg en personeelsgerelateerde verzekeringen.
Successen
De kruisbestuiving tussen ING Bank en Mandema werkt erg goed, zegt Goldman. "Twee jaar geleden werkten hier vijftig mensen, nu ruim honderd; tachtig in FTE. Dit jaar gaat onze omzet richting _ 9 mln."
Successen boekt Care & Insurance vooral in ziektekosten. Mandema is onder meer trots op de EB-contracten met bedrijven als Talpa, McDonald's en Campina.
Acadium Bastion
Hans de Vroome, directeur van Acadium Bastion, zegt geen hinder te ondervinden van de commotie rond ING Assurantiekantoren. "Ik vind het ook niet zo boeiend." Acadium Bastion werd begin deze eeuw eigendom van Nationale-Nederlanden en is nooit lid geweest van de NVA. "Voor ons als specialist heeft dat geen toegevoegde waarde."
Volgens De Vroome heeft Acadium Bastion "een redelijk jaar" achter de rug. Tegenover een stijgende hypotheekomzet stonden de problemen rond gouden handdrukken. "Dat is gelukkig nog meegevallen. Wij zijn marktleider op dat specifieke gebied. Van tussenpersonen hebben we nauwelijks concurrentie; wel van enkele verzekeraars." Gouden handdrukpolissen brengt Acadium Bastion via het volmachtbedrijf FlexGarant onder bij NN.
Met zeventig medewerkers (in FTE) realiseert Acadium Bastion een provisieomzet van bijna _ 15 mln.

Reageer op dit artikel