nieuws

‘Managers’ Brinckstaete voor f 180.000 op loonlijst

Archief

In het faillissementsverslag van Brinckstaete Adviesgroep (Zeist) wijst de directie met een beschuldigende vinger naar derden. Het kantoor dat in 2005 nog goed was voor een omzet van _ 3 mln zou vooral ten onder zijn gegaan aan gewijzigde fiscale regels, “het disfunctioneren van een verkoopleider, een niet capabele boekhouder en te veel personeel zonder toegevoegde waarde”. Een kritische noot over de eigen rol ontbreekt. Toch toucheerden de echtelieden Jan en Ingrid Kooiman jaarlijks allebei een managementfee van _ 180.000.

Brinckstaete ging juni 2007 bankroet. Op 10 augustus kreeg de vennootschap Brinckstaete Adviesgroep Haarlem, ook eigendom van en gerund door het echtpaar Kooiman, een vergunning (voor zeven activiteiten, variërend van betaalrekeningen tot hypothecair krediet). In weerwil van de naam houdt dit Brinckstaete ook kantoor in Soesterberg; er werken bijna twintig mensen. Op de vraag of het echtpaar ook nu weer voor _ 30.000 per maand op de payroll staat, geeft Jan Kooiman geen antwoord. “Dat is een interne aangelegenheid.” Hij voegt er slechts aan toe dat de door de curator weergegeven salarisdetails “onjuist” zijn.
pand Kosmos aan de Driebergseweg in Zeist; het pand maakt nog altijd onderdeel uit van het bedrijfslogo.

Reageer op dit artikel