nieuws

Management Bureau Molenhoek gewijzigd na vertrek Beekmans

Archief

Bureau Molenhoek, inclusief Loe//plein 2, Loe//staete en Gouden Toekomst Plan, heeft een ander management gekregen. Het bedrijf, gevestigd in Den Bosch, is eigendom van verzekeraar Falcon Leven (Fortis Amev).

Begin deze maand is algemeen directeur J.J. Beekmans (39) opgestapt en opgevolgd door een driemanschap, bestaande uit interim-directeur F.P. Rijnaard van Falcon Leven, commercieel directeur W.A.J. van den Hurk, en financieel directeur H.J. Boverhoff.
Het vertrek van Beekmans is het gevolg van zijn benoeming tot directeur internationale verkoop en marketing voor Noord-Europa bij Thread Needle Investment Management Ltd, een beleggingsmaatschappij van BAT Financial Services.
Global Asset Fund
Bij deze in Londen gevestigde maatschappij zijn alle beleggingsactiviteiten ondergebracht van de Britse verzekeraars Eagle Star en Allied Dunbar, en het in ons land bekende beleggingsfonds Global Asset Fund.
Met een belegd vermogen van f 80 mld is Thread Needle één van de grootste Europese beleggers en veel groter dan een Robeco-groep (f 50 mld), zegt Beekmans. Hij moet de activiteiten in Europa uitbouwen. “Het belggingsprodukt van Global Asset Fund vervult daarin een speerpunt-functie”, aldus Beekmans.
Behalve in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Luxemburg, Nederland, en Duitsland, moeten er ook in Scandinavië en Denemarken eigen vestigingen komen. In deze landen zal worden samengewerkt met banken en/of tussenpersonen, aldus Beekmans. In Nederland zou het Global Asset Fund door zo’n 200 tussenpersonen worden verkocht.

Reageer op dit artikel