nieuws

Management-associatie kiest een andere koers

Archief

De twee jaar geleden opgerichte Management-Associatie voor Assurantie-Tussenpersonen staat voor een nieuwe discussie over haar formule. Met vijf aandeelhouders heeft de organisatie onvoldoende draagvlak gekregen.

De Management-Associatie is begin 1992 van de grond getild door CBTB Verzekeringen in Wageningen. Tot de initiatiefnemers behoort directeur W.G. Kamp (52), die per 1 september algemeen directeur wordt van het assurantiebedrijf Van Hemmen Lippmann in Arnhem.
‘Huisadviseur’
De associatie, waarvan 30% van de aandelen in handen is van CBTB, profileert zich als de ‘huisadviseur’ van de assurantietussenpersoon. Naast ondersteunende taken (verkoop, marktbewerking, opleiding/training en automatisering) heeft de associatie zich ten doel gesteld samen met de tussenpersoon te werken aan een optimale organisatie van zijn kantoororganisatie.
Kamp: “Die tweede doelstelling wordt in de praktijk niet op prijs gesteld. Kantoren krijgen ondersteuning van standsorganisaties en maatschappijen, waardoor zij de hulp van de associatie niet nodig hebben. Ook zien veel tussenpersonen niet in welke problemen op hen af kunnen komen, omdat zij de marktontwikkelingen van vandaag de dag niet goed kunnen beoordelen. Deze kantoren moeten eerst in de problemen komen, voordat ook hen de noodzaak van managementadviezen duidelijk wordt.”
Kostenbesparing
In de deelnemersvergadering van eind deze maand zal de associatie voor een nieuwe aanpak kiezen, meent Kamp. Volgens hem zal de dienstverlening beperkt worden tot activiteiten die concrete kostenbesparing met zich kunnen brengen voor de aangesloten kantoren.
Het aantal deelnemers is gezakt van zeven naar vijf: het kantoor Van Oost in Hoensbroek haakte af door financiële problemen en het kantoor Weltevreden in Enschede werd verkocht aan een verzekeraar, aldus Kamp. De overige deelnemers zijn: CBTB, Gerritsjans en Kamp in Delden, Van der Stoep in Pijnacker, Van der Ven in Gennep en Verbrugge in Raamsdonksveer.
In de ledenvergadering van eind deze maand wordt tevens besloten wie de opvolger zal zijn worden van directeur Th.J.M. Uylings, die tot 1 april dit jaar was ingehuurd. De oud-firmant van Polak Roodhart Uylings in Amstelveen blijft wel als extern adviseur betrokken bij de verdere ontwikkeling van de plannen.

Reageer op dit artikel