nieuws

Makelaars werken aan openheid over beloning

Archief

Grote assurantiemakelaars als Aon, Marsh en Willis werken hard aan regels om klanten opening van zaken te geven over de beloning voor hun werkzaamheden. Aon Nederland gaat grote internationale bedrijven volledige transparantie bieden. Voor kleinere bedrijven en particulieren wordt een standaardtekst over de verdiensten ontwikkeld. Daarin wordt onder meer vermeld wat het gemiddelde provisiepercentage voor de betreffende productsoort is. Rolf van der Wal, voormalig Aon-topman en huidig voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, is namens Aon belast met het Spitzer-project. Hij denkt in maart of april het eindresultaat te kunnen presenteren.

De Nederlandse vestigingen van Marsh en Willis werken eveneens aan regels voor openheid over provisies. Aanleiding is het Amerikaanse onderzoek van openbaar aanklager Eliot Spitzer naar verborgen provisieafspraken van makelaars. De Nederlandse Associatie van Risk- en Insurance Managers (Narim) stelde daarop vragen aan de makelaars. Willis zegt nog deze maand zijn definitieve koers te gaan bepalen.

Reageer op dit artikel