nieuws

Mailing van IB Consult moet vrouwelijke manager prikkelen

Archief

IB Consult in Woerden heeft in samenwerking met levensverzekeraar Fairgo een mailingactie opgezet die speciaal op vrouwen in managementfuncties is gericht. IB-directeur Arie van den Top is goed te spreken over de eerste resultaten.

De brief die het Woerdense adviesbureau onlangs bij wijze van proef aan zo’n zeshonderd academisch geschoolde vrouwen stuurde, trekt met name de aandacht door de opmerkelijke aanhef: “Een recent onderzoek heeft aangetoond dat het de man is, die meestal beslissingen neemt bij belangrijke financiële zaken… Echter, gezien uw activiteiten, ligt dat wellicht anders. Steeds meer vrouwen kiezen er voor hun leven in eigen hand te houden (…)”
Volgens Arie van den Top werd het hoog tijd voor een specifiek op vrouwen gerichte mailing. “Sinds mensenheugenis richt onze branche zich standaard op de man des huizes, terwijl de huidige samenleving er toch wat anders uit is gaan zien. We hebben inmiddels de eerste resultaten binnen van een proefmailing, bestaande uit zo’n zeshonderd vrouwen. Daarmee zijn we niet ontevreden. De eerste afspraken lopen hier al binnen. Als het goed aanslaat, gaan we heel Nederland op deze manier mailen.”
IB Consult voert de mailingactie uit in samenwerking met Fairgo Leven. Behalve een introductiebrief van IB Consult vinden de vrouwelijke managers ook een brochure van Fairgo over het Beurs Index Lijfrenteplan.
Van den Top: “Fairgo vind ik voor deze actie wel een toepasselijke partner. Dat is echt een damesclub. Zo is de commercieel directeur een vrouw en dat geldt bijvoorbeeld ook voor het hoofd marketing”.
Foutje
Als gevolg van een fout in het voor deze mailing aangeschafte adressenbestand ontving een belangrijk deel van de aangeschreven vrouwen (zo’n 30%) de mailing op hun werkadres. Dat werd lang niet door iedereen op prijs gesteld. “De personen die dat als onplezierig ervaarden, hebben wij kunnen geruststellen met de belofte dat we ze in ieder geval niet nog eens op hun werk zullen nabellen”, aldus Van den Top, die het betrokken telemarketingbureau naar eigen zeggen inmiddels heeft aangesproken op de fout in het adressenbestand.

Reageer op dit artikel