nieuws

Mahé verzekert garantie van leasecomputers

Archief

Mahé Assurantiegroep in De Meern biedt bedrijven die computers leasen via Arca Computer Lease een garantieverzekering. Alle vierduizend computerdealers zijn benaderd over het nieuwe financieringsproduct: No-Risk Lease.

Als een bedrijf computers (ter waarde van minimaal f 5.000) wil leasen, dan kan het via Arca Computer Lease direct ook een garantieverzekering sluiten. De verzekering voorziet in een verlenging van de fabrieksgarantie van twaalf maanden naar de gehele leaseperiode van 36 maanden.
Daarnaast zijn van buiten aankomende onheilen – zoals diefstal, brand- en waterschade – verzekerd. De assurantiepremies zijn standaard in de leaseprijs begrepen. Later deze maand verschijnt de No-Risk Lease-variant voor particulieren. Mahé-directeur M.A. van Dijk: “Daarin zit ook een dekking voor arbeidsongeschiktheid. Dat product is wat complexer, omdat voor particuliere leasers een BKR-toetsing is vereist.”
Decoders
Op 1 augustus introduceerde Mahé in samenwerking met de CMV Bank een financieringsproduct voor decoders, waarbij aanvullend garantie en arbeidsongeschiktheid kunnen worden verzekerd. Mahé richtte zich daarmee op zo’n 400.000 schotelbezitters die binnenkort hun analoge decoder moeten vervangen door een digitale.
Ondanks dat de feitelijke omzetting tijdelijk is uitgesteld, verloopt de verkoop van het Mahé-product voorspoedig. Van Dijk: “We ontvangen honderden aanvraagformulieren per dag. In één maand tijd hebben we zo’n vijfduizend verzekerden binnengehaald. En de grote hausse moet nog komen.”

Reageer op dit artikel