nieuws

Mager bemiddelingsjaar voor DSB Groep

Archief

De DSB Groep heeft vorig jaar aanzienlijk minder omzet geboekt uit bemiddelingsactiviteiten. Het bedrijf van Dirk Scheringa ontving voor € 123,7 (172,3) mln aan provisies, een daling van 28%. De assurantieprovisies daalden met 29% tot € 97,0 mln. Voornaamste oorzaak is dat minder hypotheken werden verkocht, “ondanks onze verscherpte focus op met name eerste hypotheken”. De hypotheekprovisies zakten door de toegenomen concurrentie in tot € 8,8 mln (-43%). “Tevens zijn er verkoopacties geweest waarbij de cliënt geen afsluitprovisie betaalde.” Uit kredietbemiddeling werd € 17,9 mln (-11%) ontvangen.

Voor eigen rekening verstrekte DSB € 1,23 (1,24) mld aan leningen (inclusief hypotheken). Het totaal uitstaande kredietsaldo bedraagt nu € 3,6 (2,9) mld. De nettowinst daalde fors tot € 33,2 (62,6) mln. Belangrijke oorzaak is het treffen van extra voorzieningen vanwege het sterk toegenomen aantal betalingsachterstanden (vanaf drie maandtermijnen) bij klanten. Eind 2004 bedroeg die post € 65 mln, tegen € 30 mln eind 2003. 

Reageer op dit artikel