nieuws

Maetis gaat zorgpolissen via tussenpersonen aanbieden

Archief

Maetis gaat werkgevers werven voor een collectieve zorgmantel van ONVZ. De arbodienst biedt vervolgens de polissen aan via het met Maetis samenwerkende intermediair.

Eerder gaf Maetis te kennen dat het een agentschap van ONVZ had verkregen en de arboactiviteiten gingen uitbreiden met het zelf bemiddelen in zorgverzekeringen. Dit zorgde voor nogal onrust onder tussenpersonen, zodat ONVZ en Maetis in goed overleg hebben besloten alleen via het met Maetis samenwerkend intermediair zorgverzekeringen van ONVZ aan te gaan bieden.
ONVZ betreurt de onrust die is ontstaan. “Wij kiezen altijd voor het intermediaire kanaal en willen dit in de toekomst ook blijven doen. We zullen niet willens en wetens kiezen voor initiatieven die niet in het belang zijn van het intermediair”, aldus de zorgverzekeraar.
De commotie ontstond nadat Maetis, tot groot ongenoegen van de tussenpersonen, zelf werkgevers benaderden die de tussenpersoon bij Maetis had aangebracht. Het ging daarbij nota bene veelal om tussenpersonen die zelf ook bemiddelen voor ONVZ.
De NBVA stelde na een reeks van klachten meteen een onderzoek in naar de gang van zaken en betichte Maetis van oneigenlijke concurrentie. “Normen worden hier overschreden”, aldus directeur Wilbert Schellens.
Verder was de belangenorganisatie verbolgen dat ONVZ zaken doet met een niet-ingeschreven bemiddelaar en dat Maetis speciale voorwaarden had verkregen. ONVZ weersprak dat laatste en meldde dat iedere tussenpersoon het MKB-arrangement kon aanvragen.
De NBVA is verheugd nu te vernemen dat ONVZ onvoorwaardelijk kiest voor het intermediair, maar “we zullen wel nauwlettend in de gaten houden hoe dit in de praktijk gaat uitpakken”, aldus woordvoerder Joerie van Looij.

Reageer op dit artikel