nieuws

Maatwerkpremies De Amersfoortse

Archief

De Amersfoortse stapt volgende week over van sectorpremies naar maatwerkpremies voor collectieve offerteaanvragen van de WGA-gatverzekering.

De Amersfoortse neemt deze stap om mee te kunnen doen met de concurrenten. “Bij de start van de WIA hebben we voor het gemak gekozen voor sectorpremies, omdat er al veel extra aandacht ging naar het nieuwe zorgstelsel. Nu kunnen we administratief de overstap naar maatwerkpremies beter aan”, licht de verzekeraar toe.
Door te werken met maatwerkpremies kan De Amersfoortse offertes meer aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van de aanvrager. “Naast de sector waarin een klant werkzaam is, wordt bij de vaststelling van de premie ook gekeken naar andere variabelen, zoals bedrijfsomvang en gemiddelde leeftijd van de medewerkers.” In de WAO-markt werkte De Amersfoortse overigens al wel met maatwerkpremies.
Met de overstap neemt De Amersfoortse verder een voorschot op de aankomende wijziging met betrekking tot de WGA-premie. Het is de bedoeling dat voor de WGA vanaf 1 januari 2007 premiedifferentiatie op bedrijfsniveau wordt ingevoerd.

Reageer op dit artikel