nieuws

Maatschappij Dekking Bewijslast

Archief

Maatschappij Dekking Bewijslast Tarief Overige maatregelen ABN Amro individueel + max. pensioengevend salaris collectief t/m 5 tot / 125.000 collectief 6 t/m 50 max. pensioengevend salaris tot / 200.000 collectief ..50 max. pensioengevend salaris tot / 300.000 Aegon individueel + wachttijd 1 jr. bij overlijden nee overlijdens- en ao- – max. pensioengevend salaris collectief (..5) en ao (door ziekte) risico’s tot 10% hoger tot 2x WAO-loongrens (=/ 157.544) – mogelijkheid tot tussentijds aanpassen van premies en voorwaarden Amev individueel + wachttijd 1 jr. bij overlijden en ja overlijdensrisico max. pensioengevend salaris collectief (..50) 2 jr. bij ao (door bij aanvang tot 10% hoger tot / 250.000 bestaande én bekende ziekte) Avéro individueel + wachttijd 1 jr. bij overlijden nee geen wijziging collectief (..5) en ao (door ziekte) AXA Leven individueel wachttijd 5 jr bij overlijden nee geen wijziging en ao (door ziekte) collectief (..5) uitsluiting van overlijden en ao ja idem begrenzing pensioengevend salaris door bij aanvang bestaande ziekte Centraal Beheer individueel + aanpassingen afhankelijk van contract: collectief in elk geval geen wachtjaren Delta Lloyd individueel wachttijd 1 jr. bij overlijden ja overlijdensrisico – max. pensioengevend salaris en onbeperkt bij ao (door ziekte) 10% hoger tot 2x WAO-loongrens – mogelijkheid tot tussentijds aanpassen van premies en voorwaarden Erasmus in beraad FairGo individueel wachttijd 1 jr. bij overlijden nee overlijden +7,5% uitsluiting ‘shopper’: iemand die al door ziekte ao +20% 1 jr. in dienst is en in laatste 3 jr. uitsluiting van ao door bij aanvang ja overlijden +3,5% is geweigerd voor pensioenverzekering bestaande ziekte ao + 10% collectief idem Falcon individueel + overlijdens- en ao- collectief risico 10% hoger Generali individueel + uitsluiting van overlijden en ao ja geen wijziging achteraf inzage in medisch dossier collectief door bij aanvang bestaande én via onbeperkt geldige machtiging bekende ziekte zelfst. overlijdens- wachttijd 1 jr. bij overlijden en ao risicoverzekeringen (door ziekte) De Goudse in beraad Hooge Huys individueel + uitsluiting van overlijden en ao ja geen wijziging – achteraf inzage in medisch dossier collectief (..5) door bij aanvang bestaande ziekte via onbeperkt geldige machtiging – geen uitkering bij weigering tot inzage Interpolis geen wijzigingen Levob in beraad Nationale-Nederlanden individueel + wachttijd 1 jr. bij overlijden nee overlijdensrisico max. pensioengevend salaris collectief (…5) en ao (door ziekte) ” 10% hoger tot 2x WAO-loongrens (ind.) en tot / 300.000 (coll.) Ohra individueel ja op termijn omhoog achteraf inzage in medische dossier via machtiging met beperkte geldigheidsduur collectief wachttijden alleen op aangeven ja idem idem van werkgever en werknemer Reaal geen wijzigingen Royal Nederland geen wijzigingen Stad Rotterdam/ De Amersfoortse in beraad UAP-NieuwRotterdam in beraad Zurich individueel + geen wijziging geen dekking zonder collectief (…10) medische waarborgen collectief (..10) afhankelijk van contract: wachtjaar, tariefverhoging, etc. Zwitserleven individueel eerste 2 jr alleen ongevallendekking nee geen wijziging hardheidsclausule: volledige dekking als behalve als verzekerde: verzekerde of nabestaanden aantonen – bij claim jonger dan 30 jr. is dat ziekte bij aanvang nog niet bestond – twee (gelijke) pensioenjaren telt collectief idem nee overlijdensrisico idem verhoogd Zwolsche Algemeene individueel + uitsluiting van overlijden en ao ja geen wijziging – achteraf inzage in medisch dossier collectief door bij aanvang bestaande én via onbeperkt geldige machtiging bekende ziekte – max. pensioengevend salaris tot 2x WAO-loongrens

De maatregelen met het oog op de Wet Medische Keuringen gelden voor pensioenverzekeringen – individueel (excl. dga) en collectief – en voor aanvullende aov’s via de werkgever (zoals WAO-gat). Bij de collectiviteiten maken de maatschappijen veelal onderscheid naar omvang: tot vijf werknemers en groter. Het woord arbeidsongeschiktheid is in dit overzicht afgekort tot ao. Met bewijslast wordt bedoeld of de verzekeraar moet aantonen dat er een verband bestaat tussen het voorval en een bij aanvang van de verzekering bestaande aandoening. Onder ‘overige maatregelen’ is een selectie van de meest in het oog springende maatregelen weergegeven. Omwille van de leesbaarheid zijn bepaalde (uitzonderings)gegevens niet meegenomen.

Reageer op dit artikel