nieuws

Maatregelen A & M tegen toenemende autodiefstallen

Archief

De toenemende schadelast door autodiefstallen, vooral in de provincie Limburg, dwingen A & M Verzekeringen tot het nemen van maatregelen. Daaronder met name het verplicht inbouwen van anti-diefstalapparatuur voor onder meer twee populaire automerken, VW en Opel.

Een opmerkelijke ontwikkeling is volgens A & M , dat in de laatste vijf jaar meer dan de helft de gestolen personenauto’s van het merk VW Golf of Opel Kadett, Astra of Vectra zijn. De maatschappij zegt, dat circa 20% van het totale bestand aan verzekerden (13.000) in bezit is van een dergelijk autotype.
Startonderbreker
Voor de beperkt cascodekking worden alle verzekerden met een auto met een dagwaarde van f 40.000 of meer verplicht een ‘startonderbreker’ in te laten bouwen. De verplichting geldt ook voor verzekerden met een VW Golf en Opel Kadett, Astra of Vectra met een dagwaarde vanaf f 10.000.
Voor de cascodekking is een zeer uitgebreid anti-diefstalpakket (o.m. startonderbreking en sirene) verplicht gesteld voor auto’s met een catalogusprijs vanaf f 50.000. Voor de VW Golf en Opel Kadett, Astra of Vectra, is deze maatregel verplicht, ongeacht de verkoopprijs.
Verzekerden die vrijwillig of verplicht gebruik maken van de mogelijkheid anti-diefstalapparatuur in hun auto te laten inbouwen, krijgen van A & M een tegemoetkoming in de kosten van f 100.
Ruitgraveeractie
Alle 13.000 verzekerden met een beperkt of volledig cascodekking worden door de maatschappij dringend geadviseerd het kenteken in de autoruiten te laten graveren.
De ruitgraveeractie wordt uitgevoerd door Carglass en betaald door A & M. Voor de huidige verzekerden met diefstaldekking staat deelname open bij de eerstvolgende prolongatiedatum, vanaf oktober a.s.

Reageer op dit artikel