nieuws

‘Maak uurtarief FFP’er aftrekbaar’ De Vereniging Federatie Financiële

Archief

Planners (FFP) vindt dat het uurtarief voor het inschakelen van een financieel planner fiscaal aftrekbaar moet worden

Dat zegt bestuurslid Elly Jonkman in het NVA-orgaan Reflector. “Het is nog steeds een gemiste kans dat de kosten voor een financiële planner niet aftrekbaar zijn voor de belasting. Het is een uitdaging voor de Vereniging FFP om dit nog eens te realiseren in overleg met de minister, want de kosten van advisering in een pensioen- of lijfrentepolis zijn wel indirect aftrekbaar, omdat deze in de premie zijn opgenomen.” Financiële planners rekenen volgens Jonkman tussen de ? 80 en ? 200 (exclusief BTW) per uur voor een financieel advies. Negen jaar geleden stuurde de stichting Onafhankelijke Financiële Planners al een verzoek naar Financiën om de kosten van een financieel planner fiscaal aftrekbaar te maken. Van zowel het verzoek als de stichting is daarna niets meer vernomen.

Reageer op dit artikel