nieuws

Lugtigheid weg bij Levob

Archief

Bert Lugtigheid (57), voorzitter van de raad van bestuur van Levob, heeft zijn functie per 1 juli neergelegd. Aanleiding is het per die datum samengaan van Levob met Avéro Achmea.

Die fusie luidt ook het vertrek van het andere bestuurslid van Levob in, Ineke Banus. Volgens Achmea is het afscheid van Banus echter tijdelijk. “Na een sabbatical leave zal zij een topfunctie binnen de Eureko/Achmea Groep gaan vervullen”, luidt de verklaring.
De directie van de fuserende maatschappijen Avéro en Levob wordt sinds het begin van deze maand voorgezeten door Henk Duthler, die al leiding gaf aan Avéro. Van de Friese verzekeraar zijn verder Wilma de Bruijn (Verkoop) en Harry Kiewiet (Schade en Zorg) afkomstig. Levob levert drie mensen voor de nieuwe directie: Tom Zumbrink (Leven), John Brem (Financiën) en Bas Bodzinga (Marketing). Bij Avéro en levob werken samen 1.100 mensen; de premieomzet ligt rond e 900 mln.
De twee bankdochters van de verzekeraars worden direct samengevoegd tot Achmea Retailbank. Directievoorzitter is Rolf Hof, die bij het oude Achmea Retailbank al directeur was. Hof wordt bijgestaan door Henny ten Beest (Financiën) en de van Levob Bank afkomstige Peter van den Bosch.
Bert Lugtigheid

Reageer op dit artikel