nieuws

Lugt Sobbe verder als Eurolloyd

Archief

Assuradeurenbedrijf Lugt Sobbe & Co heeft per 1 oktober zijn naam gewijzigd in Eurolloyd Verzekeringen. Hiermee wil het bedrijf meer bekendheid krijgen bij de consument. Daartoe worden op de radio binnenkort reclamespots uitgezonden

Naast Lugt Sobbe in Amsterdam gaat ook zusterbedrijf LSC/Van Ommen BV (Antwerpen) verder als Eurolloyd. De naam is ontleend aan de in 1919 opgerichte verzekeringsmaatschappij van de overgrootvader van directeur Hans van Ommen. Destijds ging het om een ‘run-off-company’. Vanwege de Eerste Wereldoorlog was onduidelijk of verzekeraars nog solvabel waren; bij EuroLloyd konden ongedekte verzekeringsrisico’s worden ondergebracht. De maatschappij werd in 1923 geliquideerd.
“We hebben er jaren op zitten vlassen om die naam weer te kunnen voeren”, zegt Van Ommen, die ook trots is nog steeds zaken te kunnen doen op verzekeringsmarkt Lloyd’s of London. “We zijn erg blij dat we nog steeds voor Lloyd’s kunnen werken. Er vindt namelijk een kaalslag plaats; er worden steeds minder volmachten uitgedeeld.”
Via radio- en tv-spots wil Van Ommen zijn bedrijf meer bekendheid geven bij potentiële particuliere en zakeljke klanten. “We weten nog niet wanneer die uitgezonden gaan worden.” Eurolloyd is vooral actief in het verzekeren van bedrijfsmatige brandrisico’s. Daarnaast wordt een aantal ‘ongewone’ polissen gevoerd, zoals de Catastrofe Risico Polis en een huwelijksdagverzekering.

Reageer op dit artikel