nieuws

Luchtvaartverzekeraars in de min

Archief

De wereldwijde markt voor luchtvaartverzekeringen heeft in 2007 voor het eerst sinds 2000 verlies geleden, heeft Aon becijferd.

De totale premie-inkomsten uit casco- en aansprakelijkheidsverzekeringen zullen naar schatting _ 1 mld bedragen, maar het schadebedrag zal minimaal uitkomen op _ 1,1 mld. Dat is het gevolg van een groter aantal schades. “De claimfrequentie is de afgelopen jaren relatief laag geweest, wat meer verzekeringscapaciteit heeft aangetrokken, omdat risicodragers hun portefeuilles wilden verbreden.” Aon verwacht echter niet dat de dekkingscapaciteit door één slecht jaar zal afnemen. “Als deze trend zich dit jaar echter doorzet, verwachten wij een hardere markt in 2009.”
Vooral de eerste drie kwartalen is er sprake geweest van premieverlagingen voor risico’s met een goede schadehistorie. “Maar tegelijkertijd namen de risico’s toe”, aldus Doug Peterson, directievoorzitter van Aons lucht- en ruimtevaartdivisie. “Door die ontwikkeling zijn de premies in het laatste kwartaal van 2007 al gestegen.”

Reageer op dit artikel