nieuws

Luchtvaartmaatschappijen niet aansprakelijk voor trombose-klachten

Archief

De Hoge Raad in Australië heeft in een rechtszaak verklaard dat luchtvaartmaatschappijen volgens het internationale recht niet aansprakelijk zijn voor trombose-claims van passagiers

De rechtszaak was aangespannen door een passagier, die verklaarde deze kwaal te hebben opgelopen tijdens een lange vlucht van Londen naar Sidney, met een tussenstop in Bangkok. De uitspraak is door de luchtvaartbranche met gejuich ontvangen, omdat er regelmatig claims worden ingediend van passagiers die na een lange vlucht klagen over trombose-achtige kwalen. Bovendien kwam uit een recent onderzoek naar voren dat 1% van alle passagiers die meer dan tien uur achtereen in het vliegtuig hebben gezeten, kans hebben trombose op te lopen.

Reageer op dit artikel