nieuws

Looptijd Spaanse levenpolis amper zeven jaar

Archief

De gemiddelde looptijd van een individuele levensverzekering is in Spanje 6,9 jaar

Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Icea onder 36 maatschappijen, in premieomzet goed voor ruim de helft van de Spaanse levenmarkt. In het eerste jaar van de looptijd vervalt al bijna 15% van de polissen; bij overlijdensrisicoverzekeringen is het verval in het debuutjaar 16%, bij pensioenverzekeringen 11%. Na twee jaar is al 29% van alle polissen niet meer van kracht en na drie jaar ruim 40% niet meer. De lijn van verval loopt daarna gestaag verder naar beneden: na tien jaar loopt nog maar 24% van de eens gesloten levensverzekeringen. Actieve afkoop is de belangrijkste reden voor het verval van de levensverzekeringen. Daarna volgt het niet betalen van premies en daaraan gekoppelde royement door de verzekeraar zelf. Het niet verlengen van een korte looptijd en het overlijden van een verzekerde persoon zijn eveneens meegenomen in de vervalcijfers.

Reageer op dit artikel