nieuws

Loonsverhoging van 4% in nieuwe zorgverzekeraars-cao

Archief

“Met 4% meer salaris per 1 april van dit jaar kunnen we thuiskomen”, zegt een tevreden Ike Wiersinga (Dienstenbond CNV). De loonsverhoging is één van de opvallende resultaten in het principe-akkoord voor een nieuwe cao voor zorgverzekeraars.

Wiersinga is ook zeer te spreken over het nieuwe arbeidsvoorwaardekeuzesysteem, dat is afgeleid van de afspraken die hierover zijn gemaakt in de cao voor de verzekeringsbedrijfstak. “Het kostte ons wel moeite om dat te bereiken, maar we zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is.”
Het nieuwe keuzesysteem biedt medewerkers de mogelijkheid om op individuele basis bijvoorbeeld te kunnen kiezen voor diverse vormen van verlof. Als andere belangrijke resultaten noemt Wiersinga meer geld voor de kinderopvang en de afspraken over telewerken.
“Wij hebben met de zorgverzekeraars afgesproken dat als zij telewerken willen invoeren, dit alleen kan onder bepaalde randvoorwaarden. Eén daarvan is dat de medewerker zelf deze keuze maakt. Het kan hem dus niet opgelegd worden. Volgens mij is het de eerste cao waarin zo’n soort afspraak is opgenomen”, aldus Wiersinga.

Reageer op dit artikel