nieuws

Londense markt moet uitleg geven

Archief

De Londense verzekeringsmarkt loopt het risico om klanten te verliezen als het de rest van de wereld niet kan uitleggen wat voor enorme invloed contract certainty heeft in de praktijk

Contract certainty houdt in dat verzekeraars en makelaars het eens zijn over de polisvoorwaarden vóór een polis van kracht wordt, in plaats van na tekening van het contract. Het zal het proces van verzekeren in Londen sterk veranderen, maar brengt ook voordelen met zich mee, aangezien het de risicos voor beide partijen verkleint. Eind 2004 heeft de Britse toezichthouder FSA de verzekeraars en makelaars twee jaar de tijd gegeven om de uitleg ervan aan te pakken. Om vervelende verrassingen te voorkomen, moet de impact van de veranderingen nu aan klanten worden uitgelegd.

Reageer op dit artikel