nieuws

LogicaCMG

Archief

ABN Amro Hypotheken Groep (AAHG) gaat de personeels- en salarisadministratie uitbesteden aan LogicaCMG. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

ABN Amro Verzekeringen
Het softwarebedrijf Cordys is geselecteerd door ABN Amro Verzekeringen (jointventure van Delta Lloyd Groep en ABN Amro) om het softwareplatform te leveren waarmee de processen en systemen geïntegreerd worden. De implementatie van de software wordt uitgevoerd door CapGemini.
TBF Assuradeuren en Rolls
Het inkoop-, backoffice- en volmachtbedrijf TBF Assuradeuren heeft de vergelijkingssoftware Rolls (Kooijmans Software) opgenomen in zijn eigen softwarepakket. De TBF-deelnemers kunnen nu met korting gebruik maken van het Verkeerspakket binnen het vergelijkingsprogramma Rolls.
Anva-dagen
Systeemhuis Anva heeft tijdens de Anva-dagen (10 t/m 18 oktober) vooral aandacht voor de toekomst van de assurantiebranche. Zo komt de gewijzigde provisiestructuur bij levensverzekeringen aan de orde en stelt Anva de vraag of het traditionele intermediair nog wel toekomst heeft.
GGZ
De uitvoering van de geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (GGZ) blijft in 2007 ongewijzigd en zal per 1 januari 2008 volledig onder de Zorgverzekeringswet vallen. Dat zijn GGZ Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en minister Hoogervorst (VWS) overeengekomen.
Prismabril
Movir start dit najaar een nieuwe actie op het gebied van preventie: de prismabril (www.movirprismabril.nl) . Deze bril helpt tandartsen en mondhygiënisten een ergonomisch verantwoorde houding aan te nemen tijdens hun werk. Hiermee worden nek- en rugklachten voorkomen. Movir vergoedt tijdens de actieperiode van 1 september tot 1 januari 2007 het noodzakelijk optometrische onderzoek voor haar verzekerden.
Healthcheck
Zilveren Kruis Achmea heeft de healthcheck uitgebreid met een verbeterde cholesterolmeting, waardoor nu ook het verschil tussen slecht en goed cholesterol wordt gemeten. De kosten voor de gezondheidstest bedragen _ 25, verzekerden van Zilveren Kruis betalen _ 15.
ProductManagementGame
De jaarlijkse ProductManagementGame, georganiseerd door For All Finance, MoneyView en IG&H, is bijna volgeboekt. Dit jaar doet voor het eerst een team van Nationale-Nederlanden mee. Fortis ASR, GMAC en Zwitserleven doen al jaren mee. De voorrondes worden gespeeld in Nederland. De finale is eind van het jaar in Cambridge.
Papiergebruik
Banken en verzekeraars gaan inefficiënt om met de manier waarop ze hun documenten verwerken. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark naar het papiergebruik bij Europese bedrijven. Bij verzekeraars gaat bij ongeveer 15% van alle medewerkers een uur verloren aan papierwerk. Een kwart van de ondervraagde 638 verzekeringsmedewerkers behandelt tien formulieren per dag. Verder print 32% van de medewerkers bij verzekeraars gemiddeld meer dan honderd pagina’s per dag.

Reageer op dit artikel