nieuws

Lobby FKO

Archief

De FKO, Federatie Koepel Organisaties in de financiële dienstverlening, zegt de lobby professioneler aan te gaan pakken. Egbert Hendriks, voorheen directeur Financiële Service Desk Breda, en al bestuurslid van FKO, gaat voortaan contacten onderhouden met overheidsorganen, toezichthouders en andere voor de leden relevante organisaties.

Assurantiebelasting
Systeemhuis Anva heeft programmatuur ontwikkeld waarmee het nieuwe tarief voor assurantiebelasting automatisch wordt toegevoegd in het Anva-pakket. Hierdoor kan zowel met het oude als het nieuwe percentage worden gewerkt. Vanaf 1 maart wordt het percentage assurantiebelasting verhoogd van 7% naar 7,5%.
Azivo uit VRZ
Doordat Azivo deel gaat uitmaken van het Menzis-concern, wordt het lidmaatschap van de VRZ, de Nederlandse vereniging van kwaliteitszorgverzekeraars, opgezegd. Azivo heeft vanaf het begin van de VRZ in 1998 deel uitgemaakt van de VRZ. . De gezamenlijke zorginkoop met Azivo en de VRZ wordt tot 1 januari 2009 voortgezet.
Profielkluis
Het softwarebedrijf Solverium heeft www.profielkluis.nl ontwikkeld. Deze site biedt tussenpersonen de mogelijkheid om de inventarisatievragen voor de bepaling van het WFT klantprofiel vooraf aan het adviesgesprek door de klant zelfstandig te laten beantwoorden. De consument kan op de site zijn klantprofiel vastleggen en deze als pdf-document versturen naar zijn financieel adviseur.

Reageer op dit artikel