nieuws

Lindenbergh sectormanager bij Verbond van Verzekeraars

Archief

Mr Arian Lindenbergh (38) wordt met ingang van 1 juni van dit jaar sectormanager belangenbehartiging bij het Verbond van Verzekeraars.

Na de reorganisatie van het verbond, waarbij de brancheverenigingen onder één dak kwamen, ontstond behoefte aan een schakel tussen de directie en de sector Belangenbehartiging. Het door het bestuur bepaalde beleid zal via Lindenbergh door de vier afdelingen schade, leven, zorg en preventie moeten worden uitgevoerd.
“Omdat het een geheel nieuwe functie is, kan ik mijn komende positie vooralsnog alleen in algemene termen omschrijven”, verontschuldigt Lindenbergh zich. Als sectormanager Belangenbehartiging zal hij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de advisering en ondersteuning die de sector aan de besturen en commissies levert. “Daarnaast zal ik in contact staan met instanties als consumentenorganisaties en de pers”, aldus Lindenbergh. Hij ziet zijn komende betrekking met vertrouwen tegemoet. “Mijn nieuwe baan vormt een mooie uitdaging.”
In het verleden was Lindenbergh gericht op de internationale verzekeringsmarkt. Hij was gedurende 10 jaar (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de herverzekeringsactiviteiten van de Nederlandse Reassurantiegroep in Europa, Latijns Amerika en Zuidoost-Azië. De laatste twee jaar was hij senior landenmanager op de internationale afdeling ING Verzekeringen. Heeft hij in zijn nieuwe functie iets aan zijn kennis van de internationale markt? “Ik heb er in zoverre wat aan dat ik weet hoe de zaken in verschillende landen zijn georganiseerd. Daar kan ik mijn voordeel mee doen.”

Reageer op dit artikel