nieuws

Limburgse Koophuis-vestigingen failliet

Archief

De Roermondse en Maastrichtse kantoren van Koophuis Makelaars zijn failliet verklaard. Er werkten op de twee kantoren zeven mensen. Volgens eigenaar Pierre Minczeles werd het faillissement enkele maanden geleden ingeleid door het vertrek van operationeel directeur Donné Hermanns naar Boek & Offermans Makelaars. Hij schat de schuldenlast op ongeveer een ton, los van de € 80.000 die particulieren – waaronder hijzelf – hebben geïnvesteerd.

Minczeles is verder nog eigenaar van Koophuis Eindhoven, maar dat kantoor is niet meer bij de franchiseformule aangesloten. Koophuis Makelaars, een franchiseformule van Xtensive, telt nu 32 vestigingen, waarvan nog één in Limburg (Sittard). De meeste franchisenemers van Koophuis zetelen in Zuid-Holland (tien) en Gelderland (zeven).

Reageer op dit artikel