nieuws

Limburgs collectief voor ziektekosten

Archief

Negentien gemeenten in Zuid-Limburg willen vanaf 1 januari een collectieve ziektekostenverzekering aanbieden aan mensen met een minimuminkomen.

De gemeenten verwachten een behoorlijke korting te kunnen bedingen door op grote schaal in te kopen. Uitgangspunt is dat mensen met een minimuminkomen straks een verzekering heeft die goedkoop is en een goede aanvullende dekking biedt.
Om het pakket zo interessant mogelijk te maken, hebben de gemeenten besloten de gunning Europees aan te besteden. Zes verzekeraars hebben zich daarvoor gemeld en van vijf verzekeraars is een offerte ontvangen. Met drie verzekeraars wordt onderhandeld. Half november verwacht men bekend te kunnen maken wie de collectiviteit heeft binnengehaald.

Reageer op dit artikel