nieuws

Limburgers zeggen steun aan SAC op

Archief

De twee Limburgse assurantieclubs steunen niet langer de Stichting Assurantie Cursussen (SAC) in haar streven om zelfstandig te blijven. LAC Zuid en LAC Noord kiezen met ingang van het nieuwe cursusjaar voor het nog op te richten landelijke opleidingsinstituut.

Begin februari maakte SAC bekend landelijk te gaan werken, in reactie op de mislukte fusiebesprekingen voor het landelijke opleidingsinstituut. Mislukt althans voor SAC, want de overige partijen – de SVV en de zes andere mondelijke assurantie-opleidingen – hopen het nationale instituut binnen enkele weken op te richten.
Voor die oprichting is het volgens SAC nog te vroeg. Het ontbreekt volgens het SAC-bestuur aan een goed uitgewerkt beleidsplan voor verbetering van de onderwijskwaliteit én aan duidelijkheid over de financiën en de toekomst van het personeel.
Zuidelijken
Bij monde van voorzitter Wiel Stevens liet de Limburgse Assurantie Club Zuid (LAC Zuid) al snel weten zich te gaan aansluiten bij het nieuwe, landelijke opleidingsinstituut. De club van Stevens, die als voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs de fusiebesprekingen heeft geleid, voelt zich met ingang van het nieuwe cursusjaar niet meer gebonden aan SAC.
Exact hetzelfde blijkt nu te gelden voor LAC Noord. Voorzitter Jos Gerichhausen: “Wij hebben SAC vorige week per brief laten weten dat we onze leden straks gaan adviseren om cursussen bij het landelijke opleidingsinstituut te gaan volgen.”
“Versnippering van het onderwijs is gewoon niet goed. Dat zie je toch in geen enkele bedrijfstak meer”, vindt Gerichhausen. “De argumenten van SAC om af te zien van het fusie-instituut vind ik onvoldoende geldig.”
De zeven andere clubs scharen zich (vooralsnog) achter het SAC-bestuur. Zij zien het op zeer korte termijn fuseren tot één landelijk instituut onder de huidige voorwaarden niet zitten. In de nieuwe cursusgids van de SAC staan voor de komende jaargang dus wel vermeld: de Tilburgse Assurantie Club (TAC), de Meierijsche Studieclub (MAS), de Oost Brabantse Assurantie Studieclub (Obas), de Nijmeegse Assurnatie Club (Nijmac), de Gelderse Assurantie Club (GAC), de Utrechtse Provinciale Assurantieclub (Upac) en de Gooische Assurantieclub (GA).

Reageer op dit artikel