nieuws

Lijfrentetoets Aegon op cd-rom

Archief

Aegon heeft een softwareprogramma ontwikkeld waarmee tussenpersonen voor hun klanten de mogelijke aftrek van lijfrentepremies in het nieuwe belastingstelsel kunnen berekenen.

Aegon Particulieren noemt de cd-rom de Aegon Lijfrentetoets 2001. Het programma is voorgelegd aan de Belastingdienst, die aan Aegon heeft gemeld dat de gebruikte fiscale uitgangspunten en rekenregels kloppen met die van het nieuwe belastingplan.
Het programma Lijfrentetoets 2001 laat de mogelijke fiscale voordelen van lijfrenteverzekeringen zien. De cd-rom bevat voorts relevante pensioengegevens van een groot aantal bedrijfspensioenfondsen. De gebruiker hoeft alleen naam en inkomen in te vullen en te klikken op de betreffende bedrijfstak. Gegevens van een pensioenbrief kunnen ook worden ingevuld. Volgens Aegon is in enkele minuten tijd berekend welke extra premie nodig is voor een adequate pensioenvoorziening en welke premie-aftrek mogelijk is.
De Lijfrentetoets 2001 is geïntegreerd in de bestaande financiële planningsprogramma’s van Aegon, te weten Risquant 2000 en de Wijzerlijn.
De hoes van de Lijfrentetoets 2001.

Reageer op dit artikel