nieuws

Lijfrenteproductie Interpolis dendert door grens één miljard

Archief

Interpolis heeft de productie van nieuwe lijfrenteverzekeringen vorig jaar door de grens van één miljard gulden gejaagd.

Een productiestijging van 55% zorgde voor een premie-omzet van f 1.201 (776) mln. Daarvan is f 973 mln door de maatschappij Interpolis zelf geboekt en f 228 mln door dochter RoZeker/Sterpolis. Interpolis claimt de “absolute koploper” te zijn in lijfrenteverzekeringen; belangrijkste concurrent Nationale-Nederlanden geeft geen cijfers over de nieuwe productie.
Van de Interpolis-productie is f 1.095 (692) mln afkomstig van koopsompolissen en f 106 (84) mln van verzekeringen tegen periodieke premiebetaling. Voor het eerst is er meer in ‘beleggingseenheden’ gesloten dan in ‘guldensverzekeringen’ (verhouding 51%-49%). Dit laatste wijkt af van de CBS-cijfers over de nieuwe individuele levenproductie, waar juist een lichte daling van het aandeel unit-linked te zien is. Het aandeel van de beleggingsverzekeringen is bij de koopsommen 47,3% (43,4%) en bij periodieke premies 92,0% (86,5%).

Reageer op dit artikel