nieuws

Lijfrentepolis van Koers-Kompas

Archief

Intermediairbedrijf Koers-Kompas heeft onder de noemer Belasting-Bespaarplan een premiebetalende lijfrenteverzekering geïntroduceerd.

De lijfrentepolis is afgestemd op de basisaftrek in het nieuwe fiscale regime: f 2.203,71 per jaar, oftewel f 183,65 per maand. Premies worden volledig belegd in certificaten van de AEX-index; de verdiensten van Koers-Kompas komen uit het aandelendividend.
polis kan voortijdig wel premievrij worden gemaakt. Bij overlijden wordt 90% van de poliswaarde uitgekeerd. Als verzekeraar treedt op het aan Koers-Kompas gelieerde Uw Toekomst.
Boomerang
De introductie van het Belasting-Bespaarplan volgt een jaar na de luidruchtige lancering van de Premie-Boomerang, een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering met no-claimkorting. Piet Bloemink, grootaandeelhouder van Koers-Kompas, zei toen “de branche te komen opschudden”. Daar is het niet van gekomen, erkent directeur Rob Straathof nu. “De verkoop van de Premie-Boomerang is niet naar ons zin verlopen. Er zijn er uiteindelijk een paar duizend van verkocht en dat is te weinig.”
Directeur Rob Straathof: “De respons hierop is wel overweldigend. Maar dat weet je eigenlijk met een lijfrenteverzekering. Die laat zich veel makkelijker via direct-writing verkopen dan bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.”
Bloemink
Piet Bloemink (56) heeft zich teruggetrokken als commissaris van de Winvest Holding, de eigenaar van de vier vennootschappen van Koers-Kompas, waaronder Effectenvernieuwing en Polisvernieuwing. “Zijn commissariaat was toch lastig te combineren met het feit dat hij tegelijkertijd een belangrijk adviseur van de directie is”, aldus directeur Rob Straathof (40).
Vervangend commissaris is Ton Knoester (53), huidig columnist van De Telegraaf en daarvoor een hoge functie vervullend bij het Centraal Planbureau. De andere twee commissarissen zijn Wim Brouwer (52), voorzitter, en Rob van der Graaf (47). De directie wordt gevormd door Straathof en Bas Bloemink (25), de oudste zoon van Piet. De aandelen van Winvest zijn in meerderheid in handen van Piet Bloeming; Rob Straathof bezit ook een pakket.

Reageer op dit artikel