nieuws

Lieuwma in touw voor nieuwe Whitbread-race

Archief

Bert Lieuwma, vroeger werkzaam bij het zeilvriendelijke Equity & Law, is een van de mede-organisatoren van een nieuw Nederlands zeilteam dat moet gaan deelnemen aan de Whitbread Round the World zeilrace.

De organisatie van de Nederlandse deelname aan de zeilrace rond de wereld is in handen van het S’Energy Racing Syndicate, naar de gelijknamige hoofdsponsor S’Energy (fabrikant van zonnecollectoren). Het vaste zeilteam bestaat uit twintig topzeilers, onder leiding van o.m. Roy Heiner en Gideon Messink.
Het zeilschip waarmee het team de zeilrace wil winnen, moet nog gebouwd worden.
Lieuwma was destijds nauw betrokken bij de activiteiten van het zeilschip Equity & Law, dat namens de gelijknamige verzekeraar (het huidige AXA Leven) deelnam aan de Whitbreadrace. Naast de reeds aanwezige financiële ondersteuning wordt nog naar een extra sponsor uit de verzekeringswereld gezocht. Bij deelname aan de race wordt gerekend op veel publiciteit in diverse media.

Reageer op dit artikel