nieuws

Liechtensteinse Generali- dochter actief in Nederland

Archief

Sinds enkele maanden is Fortuna Lebensversicherung AG actief op de Nederlandse levenmarkt.

Fortuna staat sinds 7 mei van dit jaar geregistreerd bij de Verzekeringskamer als zijnde een levensverzekeraar die vrije diensten verricht naar ons land. Fortuna zetelt in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein.
Volgens een woordvoerder van de maatschappij telt het Fortuna-assortiment vijf levensverzekeringen. “In Nederland verkopen we onze producten via tussenpersonen. Onze belangrijkste partner is momenteel WNB Nederland.”
WNB Nederland, een opvolger van Wirth & Partners, kwam eerder dit jaar in het nieuws vanwege zijn omstreden distributiewijze. De verkopers van WNB zijn in een piramidestructuur geplaatst en hun provisiehoogte is afhankelijk van de positie in de piramide. Vanwege die werkwijze maakten Generali en Aegon-dochter Bank Labouchere een einde aan hun samenwerking met WNB.
Pikant detail is dat het Liechtensteinse Fortuna een dochtermaatschappij is van het Italiaanse Generali.

Reageer op dit artikel