nieuws

Lichtere variant beleggingsregels voor intermediair

Archief

De Tweede Kamer heeft eind vorige week ingestemd met het zogeheten nationaal regime, een ‘lichtere’ variant van Mifid-regels (Markets in Financial Instruments Directive) voor het intermediair.

Het nationaal regime zal 1 januari 2007 ingaan. Tot die tijd geldt er een overgangsregeling. Deze is bestemd voor alle assurantiekantoren met een vergunning Leven of een vergunning Hypothecair krediet die over een diploma Beleggen A beschikken. Zij hoeven op deze manier niet te voldoen aan de zware eisen die voor andere beleggingsbedrijven gelden, zoals bijvoorbeeld tweehoofdige leiding of een speciale compliance-officer binnen het bedrijf.
NVA en NBVA melden veel tijd in lobbywerk te hebben gestoken, maar “wij zijn blij dat wij op deze manier dit deel van de adviesmarkt voor het intermediair kunnen behouden”, aldus Fred de Jong van de NVA. Zie ook pag 49.

Reageer op dit artikel