nieuws

Lichte groei premie- inkomen Guardian

Archief

Guardian Verzekeringen, voorheen Amsterdam Londen (AmLon), heeft vorig jaar een lichte groei geboekt in het bruto premie-inkomen en het nettoresultaat.

Het premie-inkomen van Guardian, dochtermaatschappij van de Britse Guardian Royal Exchange Group, is vorig jaar gestegen naar f 45 (44,2) mln, waarvan 69% uit motorrijtuigenverzekeringen. Het nettoresultaat van de maatschappij is toegenomen naar f 1,2 (0,9) mln.
Volgens financieel directeur Hugo Develing is het brancheresultaat motorrijtuigen niet onverdienstelijk uitgevallen, ondanks flinke reserveringen voor de groeiende stroom whiplash-gevallen. “Een tariefsverhoging is dus nog niet aan de orde.”
Guardian heeft de eind vorig jaar aangekondigde kapitaalsreductie uitgevoerd. Het gestorte kapitaal werd verminderd met bijna f 7 mln tot f 20,9 mln. Met een solvabiliteitsmarge van vier keer het wettelijk vereiste, was de maatschappij ‘overgekapitaliseerd’, aldus Develing. “De hoogte van de solvabiliteitsmarge is nu teruggebracht tot driemaal het vereiste bedrag.” De vrijgekomen f 7 mln zijn overgeheveld naar de Britse moedermaatschappij.
Het nieuwe logo

Reageer op dit artikel