nieuws

Licht ‘beleggingsregime’ voor intermediair

Archief

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een op het intermediair afgestemde variant van Mifid (Markets in Financial Instruments Directive)

Dit zogeheten nationaal regime zal 1 januari ingaan. Tot die tijd geldt er een overgangsregeling. Het nationaal regime is bestemd voor alle assurantiekantoren met een vergunning Leven of een vergunning Hypothecair krediet die over een diploma Beleggen A beschikken. Zij hoeven volgens deze regeling niet te voldoen aan de zware eisen die voor andere beleggingsbedrijven gelden, zoals bijvoorbeeld tweehoofdige leiding en een speciale compliance-officer. NVA en NBVA hebben veel tijd in lobbywerk gestoken. “Wij zijn blij dat wij op deze manier dit deel van de adviesmarkt in stand hebben kunnen houden”, aldus Fred de Jong van de NVA.

Reageer op dit artikel