nieuws

Liber amicorum voor scheidende professor

Archief

‘Heterogeniteit in verzekering’ is de titel van het liber amicorum dat prof. G.W. de Wit eind september werd aangeboden ter gelegenheid van zijn afscheid als bijzonder hoogleraar verzekeringseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wie denkt dat een liber amicorum (boek van vrienden) een licht verteerbare inhoud heeft, komt hier bedrogen uit. Het is een omvangrijke bundel geworden van ruim 550 pagina’s met degelijke informatie over onder meer risico’s, verzekeringsmarkt, toezicht, verzekeringsbedrijfsvoering en verzekeringstechniek.
De heterogeniteit is terug te vinden in de inhoud en in de achtergronden van de auteurs. Bijdragen zijn geleverd door hoogleraren in de verzekeringswetenschap van de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, maar ook door functionarissen in het verzekeringsbedrijf, terwijl ook Financiën, de Verzekeringskamer en het bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd. Tevens bevat het boek drie redes van De Wit zelf, waaronder zijn afscheidscollege.
Het boek van vrienden.

Reageer op dit artikel