nieuws

Lezing bij LAC-Noord

Archief

Jan van Bruggen, van AON Hudig in Venlo, houdt bij de Limburgse Assurantieclub Noord een lezing met als titel: ‘Verzekerbare en niet-verzekerbare aansprakelijkheidsrisico’s van de ondernemer’. De lezing vindt plaats om 14.30 uur in het Paviljoen Venlona, Hogeweg 10 te Venlo.

Lezing pensioenen bij ABC
De Amsterdamsche Beurs Club organiseert op dinsdag 24 maart een lezing over pensioenen. Mr. J.T. Gommer, senior pensioenadviseur van Akkermans & Partners, bespreekt de huidige stand van zaken toekomstige ontwikkelingen. De lezing begint om 18.00 uur in de Assurantie Beurs, Strawinskylaan 10, Amsterdam. Meer informatie bij het secretariaat van AOC locatie Amsterdam, tel. 020-546.22.20.
Euro ’98
Het Institute for International Research organiseert een conferentie over de gevolgen van de invoering van de euro. Doel van de conferentie is de problemen en oplossingen in kaart te brengen. De conferentie vindt plaats in Amsterdam Schiphol Airport Hilton. Meer informatie bij Robert-Jan Suurmeijer, tel. 020-671.51.51
Open Huis bij Elberg Groep
Elberg Groep BV houdt open huis op 24, 25 en 26 maart. Tussen 16.00 en 19.00 uur is er de gelegenheid om medewerkers te ontmoeten en het nieuwe kantoorpand te bezichtigen. Het adres is Tweede Bloksweg 4, 2724 KJ Waddinxveen.
Multi-channel management
Het Nibe, de VU en de Amsterdamse Academie voor Bank & Financiën organiseren 26 maart een financieel symposium. Onder de titel ‘Multi-channel management nu, voor de cliënt van morgen’ wordt via presentaties en een forumdiscussie, vanuit diverse invalshoeken dieper ingegaan op het onderwerp. Het symposium vindt plaats in Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9 te Amsterdam. Aanvang 9.30 uur. De kosten bedragen f 495. Meer informatie, tel. 020-495.12.59.
Veertig jaar Het Markiezaat
Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Assurantieclub Het Markiezaat vindt op vrijdag 27 maart een buffet plaats met dans, muziek en amusement. Ontvangst tussen 18.30 en 19.30 uur in de Raayberg in Bergen op Zoom. De kosten bedragen f 40.
Marktwerking van pensioenproducten
Marktwerking, productontwikkeling en marketing van pensioenproducten: dit is de titel van een tweedaagse IIR-conferentie. Centraal staan de volgende vragen: wat is de optimale implementatie van Witteveen? Welke plannen heeft de overheid? Welke veranderingen binnen de branche zijn van invloed op de bedrijfsvoering? Locatie: Victoria Hotel Amsterdam, Damrak 1-5, Amsterdam. Kosten: f 2.395 (excl. btw). Tel. IIR: 020-671.51.51.
Schade berekenen en schade dekken
Studiecentrum Kerkebosch organiseert een praktijkdag over schade berekenen en schade dekken. Onderwerpen op deze praktijkdag zijn onder andere: (eigen) schuld, medeschuld, causaal verband, risico, aansprakelijkheid, materiële en immateriële schade, schadevergoeding en de fiscus, smartengeld, actualiteiten en nieuwe richtingen. De kosten bedragen f 695 (excl. btw, incl. koffie, thee, lunch, aperitief en documentatie). De praktijkdag vindt plaats in het Jaarbeurscongres Centrum in Utrecht. Voor informatie, tel. 030-698.42.22.
Beurs voor schade-expertise
Een zestigtal bedrijven uit de branches agrarisch, brand/CAR/varia, letsel, motorvoertuigen, scheepvaart en transport/goederen tonen hun produkten en diensten op de Nivre-Expo, de beurs voor schade-expertise. De beurs vindt plaats in het Euretco Expo Center in Houten van 10.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is vrij voor leden; anderen betalen f 20.
Lezing beleggen bij Verzekerings Centrum
Beleggen is het onderwerp op de bijeenkomst van het Verzekerings Centrum Amersfoort. G de Bruin, directeur Rolinco, spreekt hier over de toenemende individualisering van het pensioenproduct. De bijeenkomst wordt gehouden in het Berghotel, Utrechtseweg 225 in Amersfoort, aanvang 12.00 uur.
Adviseren aan de DGA
DGA-advisering staat centraal op de actualiteitendag van Kluwer. Drie sprekers behandelen de onderwerpen: sociale zekerheid en de DGA, pensioentoezegging aan de DGA en de privé aanvullingen. De actualiteitendag vindt plaats in de Beatrixhal van de Jaarbeurs in Utrecht van 14.30 uur tot 20.00 uur. De kosten bedragen f 495 (excl. btw). Voor informatie tel. 0570-64.75.95.
Studiedag Actualiteiten bij levensverzekeringen
De Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf organiseert een studiedag over de actualiteiten bij levensverzekeringen. Onder voorzitterschap van dr. W.M.A.Kalkman, stafjurist bij Nationale-Nederlanden, wordt aandacht besteed aan de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van levensverzekeringsrecht. De kosten voor deelname bedragen f 595 (incl. conferentiemap, kofie, thee en lunch). De studiedag wordt gehouden van 9.00 uur tot 17.00 uur in het Leeuwenhorst Congres Centrum in Noordwijkerhout.
Lezing bij AZC
Mevrouw mr. E.M. Dijkers van de Vereenigde Assurantiebedrijven Nederland zal op 16 april een lezing houden voor de Assurantieclub Zaanstreek. Het onderwerp van de lezing luidt: ‘Het is beter van iemands fouten te leren dan ze zelf te maken’. De lezing vindt plaats in het kantoor van Stad Rotterdam Verzekeringen, Badhuisweg 1 in Zaandam om 20.00 uur.
Pensioenen in beweging
Het Nederlands Studie Centrum verzorgt een driedaagse cursus over pensioenen. Er wordt aandacht besteed aan de speelruimte van pensioenen, de grenzen, de aanvullingen en de bijbehorende kosten en baten. Daarnaast komt de voorlichting en communicatie van pensioensystemen aan de orde. Locatie is telkens vergader- en congrescentrum Descartes, Matthias van Geunsgebouw, Bolognalaan 48, Utrecht. Kosten: f 3.295 (excl. btw). Voor informatie Mariëlle Koppen tel. 010-207 33.32 of Ria Kleijburg tel. 010-207.33.12. De cursus wordt ook gegeven op 5, 12 en 19 november.
Inzicht in actuele pensioenvraagstukken
Dit is de titel van een tweedaagse cursus georganiseerd door Euroforum. Onderwerpen tijdens deze cursus zijn onder andere de verschillende pensioenregelingen, wettelijke regels, pensioen en de fiscus, pensioen als arbeidsvoorwaarden, individuele keuzemogelijkheden. De cursus vindt plaats in Holiday Inn Rotterdam City Centre, Schouwburgplein in Rotterdam. De kosten bedragen f 2.595 (excl. btw, incl. syllabus, lunches en diner). Voor meer informatie Patty Bijl tel. 040-297.48.58 of Helga Visee tel. 040-297.48.48.

Reageer op dit artikel