nieuws

Levob verbetert voorwaarden en provisie beleggingshypotheek

Archief

Levob heeft zijn beleggingshypotheek verbeterd. Ook is de provisieregeling aantrekkelijker gemaakt.

De vorig najaar geïntroduceerde beleggingshypotheek van Levob bestaat uit een geldlening en een gemengde verzekering waarvan het kapitaal op de einddatum wordt opgebouwd door belegging van de spaarpremies in de beleggingsprodukten 3x Top Sparen of de Hollandsch Glorie Polis.
Voorheen moest het overlijdensrisico worden afgedekt door middel van een gelijkblijvende risicodekking ter grootte van 50% van de hypotheeksom. Nu is het mogelijk om te kiezen voor een annuïtair dalende risicodekking ter grootte van het meerdere boven 60% van de executiewaarde. “Het voordeel voor de klant kan oplopen tot honderden guldens per jaar” benadrukt Levob.
Om haar commerciële motieven te onderstrepen, is ook de provisieregeling verbeterd. Werd voorheen alleen provisie gegeven over het verzekeringsdeel van de hypotheek, nu ook krijgt het intermediair provisie over de lening zelf. Die beloning ligt gemiddeld op 0,5%, een percentage dat Levob niet wil ontkennen, noch bevestigen.

Reageer op dit artikel