nieuws

Levob steekt stokje voor ‘hefboom’ Aegon

Archief

Aegon Financiële Diensten, de nieuwe bancaire loot aan de Aegon-stam, heeft onder druk van Levob de naam van haar allereerste effecten-leaseproducten vlak voor de introductie moeten wijzigen. Levob had deze naam al gereserveerd en gedeponeerd voor een vergelijkbaar product dat dit najaar op de markt komt.

In het afgelopen nummer van Assurantie Magazine werd het effecten-leaseproduct aangekondigd onder de naam ‘Hefboom Beleggen’ en ‘Hefboom Kapitaal’. Een week later stuurt Aegon een persbericht waarin de producten nader worden toegelicht. Dit keer dragen zij plotseling de namen ‘Vliegwiel Beleggen’ en ‘Vliegwiel Kapitaal’. In een naschrift meldt het persbericht dat de in AM genoemde ‘Hefboom’ slechts een interne werknaam is geweest. Dit blijkt onjuist.
De aankondiging van het Hefboom-product sloeg bij Levob in als een bom. Daar werd afgelopen december namelijk al dezelfde productnaam gedeponeerd. De naam is hierdoor beschermd. Aegon heeft dit blijkbaar over het hoofd gezien.
In een toelichting zegt Levob-directeur Bert Lugtigheid dat Aegon de benamingen met de aanduiding ‘Hefboom’ op zeer dringend verzoek van Levob heeft moeten terugnemen. “Anders was er zeker een kort geding van gekomen”, aldus Lugtigheid.
Nu Aegon ten onrechte communiceert dat de naam ‘Hefboom’ een werktitel is geweest, vreest Levob alsnog schade te ondervinden bij de introductie van haar eigen effecten-leaseproduct in september. Lugtigheid: “Dan denkt de markt straks dat wij de werktitel van Aegon hebben gebruikt.”
Achteraf geeft Aegon de fout toe. “We hadden twee namen die goed pasten bij dit concept. Onze eerste keus bleek gereserveerd, waarna wij een week voor de productpresentatie zijn overgestapt op Vliegwiel”, aldus woordvoerster Mieke van der Valk.
Voetbalstadions
Deze week heeft Aegon Financiële Diensten de twee beleggingsproducten in een viertal grote voetbalstadions geïntroduceerd aan ruim vijfhonderd geselecteerde tussenpersonen. Met de producten belegt de consument in een gefinancierd aandelenpakket op de Amsterdamse effectenbeurs.
Bij ‘Vliegwiel Beleggen’ heeft de deelnemer geen eigen geld nodig. Hij stort maandelijks een relatief klein bedrag (minimaal f 150) en financiert daarmee bij Aegon een groot aandelenpakket. Alle koerswinsten zijn voor de consument. Bij Vliegwiel Kapitaal wordt een aandelenpakket gefinancierd dat ruim tweemaal zo hoog is als de eenmalige storting (minimaal f 4.000). Met de eenmalige storting vooraf worden de rentekosten voor een periode van vijf jaar voldaan.

Reageer op dit artikel