nieuws

Levob opnieuw veroordeeld in Hefboom-zaak

Archief

Levob is door de rechtbank in Groningen opnieuw veroordeeld tot de schadevergoeding van een gedupeerde van het aandelenleaseproduct Hefboom Effect.

Begin dit jaar velde een rechter in Utrecht al hetzelfde oordeel in een vergelijkbare zaak (zie AM 3, pag 19) . Dit keer is de gedupeerde een dyslectische man van 43 jaar, die slechts vier jaar de lagere school heeft bezocht. Na een bezoek van een adviseur die de volgende dag nog eens langskomt en aandringt om de producten snel te sluiten, tekent hij zes Hefboom-overeenkomsten van € 15.000. Hij blijft uiteindelijk zitten met een restschuld van bijna € 27.000.
Levob, inmiddels opgegaan in Avero Achmea, betwist voor de rechtbank niet voldaan te hebben aan de zorgplicht: de tekst van de overeenkomst zou voldoende gewezen hebben op de risico's. Volgens de Groningse rechtbank had Levob zich er echter van moeten vergewissen of de man, die geen ervaring had met beleggen, inzicht had in de gevaren. Hierbij maakt de rechtbank wel de kanttekening dat de man ook zelf verantwoordelijkheid draagt. Doordat Levob zijn zorgplicht niet is nagekomen, acht de rechtbank de maatschappij aansprakelijk en moet zij opdraaien voor de restschuld van € 27.000.

Reageer op dit artikel