nieuws

Levob introduceert Aanvullende Bedrijfszorg

Archief

Aanvullende Bedrijfszorg is een nieuw onderdeel van het employee-benefitspakket van Levob, het Verzekerd PreventiePlan.

Aanvullende Bedrijfszorg is ontwikkeld in samenwerking met vier zorgaanbieders en is gericht op preventieve bedrijfszorg en het terugdringen van ziekteverzuim. Volgens Levob blijkt uit diverse onderzoeken dat zo’n 75% van het verzuim te wijten is aan psychische problemen, klachten aan het bewegingsapparaat en het zogenaamde ‘grijze verzuim’ (afwezigheid van een werknemer vanwege bijvoorbeeld een ziek gezinslid).
Op basis van deze uitkomsten is het pakket Aanvullende Bedrijfszorg samengesteld. Werkgevers die al gebruik maken van Levobs eb-pakket kunnen tegen gereduceerd tarief diensten afnemen in de vorm van een fysio-sportprogramma, psychologische hulp bij problemen op het werk of thuis, thuiszorg en genezings-/trainingsprogramma’s bij ziekte door repeterende werkzaamheden.
De vier zorgaanbieders met wie Levob samenwerkt zijn: de Kortes Groep bv voor psychologische hulp, Employee Management voor de thuiszorg, OCA Nederland voor klachten aan het bewegingsapparaat en de Nederlandse Vereniging Fysiotherapie en Sportgezondheid voor het fitnessprogramma.
Zorglijn
Daarnaast introduceert Levob ook een ‘zorglijn’. Werkgevers en werknemers kunnen met vragen over wachtlijstbemiddeling, alternatieve en preventieve behandelingen, en algemene vragen over medische behandelingen terecht bij een speciaal daarvoor geformeerd team.
Verzekerd Preventie Plan
Levob heeft het Verzekerd Preventie Plan in een nieuw jasje gestoken. Alle informatie zit in één map en is qua vormgeving in de nieuwe huisstijl gebracht. Het vernieuwde plan zal op ‘ludieke wijze’ onder de aandacht van het met Levob samenwerkende intermediair gebracht worden.

Reageer op dit artikel