nieuws

Levob beëindigt joint venture met Hakenberg

Archief

Omdat het verstrekken van consumptief krediet en leasing niet tot de ‘core business’ van Levob behoort, heeft de Leusdense verzekeraar zich teruggetrokken uit HLR Financieringen, handelend onder de naam ‘Voorschotbank Oost Nederland’ en onderdeel van de Hakenberg Groep.

Naar aanleiding van de beëindiging van de joint venture met Hakenberg heeft Levob de aanwezige kredietportefeuille overgeheveld naar de OV Bank om deze vervolgens ‘af te kunnen bouwen’, aldus woordvoerster Monique Wesly. De lease-activiteiten van het financieringsbedrijf worden uitbesteed aan een externe partij. De samenwerking tussen Levob en de Hakenberg Groep bestond volgens Levob sinds ‘begin jaren negentig’.
De plotselinge beëindiging van de samenwerking met HLR Financieringen is opmerkelijk, aangezien het bedrijf nog in het vorige nummer van Assurantie Magazine (AM 6, pagina 8) genoemd werd als één van de captives binnen de NVF. Levob noemt het echter toeval dat de publicatie in AM samenviel met het stopzetten van de joint venture.
De Hakenberg Groep wenst geen commentaar te geven op de terugtrekking van Levob uit haar financieringsdochter. Het is vooralsnog niet duidelijk of het bedrijf zelfstandig blijft voortbestaan.

Reageer op dit artikel