nieuws

‘Levensverzekeraars moeten langlopende pensioenpolissen tussentijds kunnen aanpassen’

Archief

Recentelijk konden in Duitsland vanwege de verslechterde economische en marktontwikkelingen, enkele levens- en pensioenverzekeraars hun middels een rendementsgarantie gedane financiële beloften, naar hun verzekerden toe niet nakomen

Om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen wil Bernhard Schareck, de nieuwe voorzitter van het Duitse verbond van verzekeraars GDV, dat het mogelijk wordt dat verzekeraars hun langlopende leven- en pensioenpolissen periodiek, bijvoorbeeld om de tien jaar, aan kunnen passen aan de markttrends. Bovendien is hij van mening dat de verzekeringsbranche polissen met rendementsgarantie niet langer cadeau moet doen, maar dat verzekeraars daarvoor extra moeten betalen.

Reageer op dit artikel