nieuws

Levensverzekeraars: drie verdachte transacties

Archief

Vorig jaar zijn bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) drie verdachte transacties (witwassen van crimineel geld) aangemeld door levensverzekeraars. Eén van deze meldingen leidde tot een aanhouding.

Banken en wisselkantoren signaleerden in dezelfde periode gezamenlijk 23.000 transacties.
Het MOT twijfelt niet aan de medewerking van levensverzekeraars. “Criminelen hebben blijkbaar voorkeur voor andere kanalen bij het witwassen van geld”, aldus het jaarverslag van het MOT.
Levensverzekeraars hebben zich vanaf het begin verzet tegen de invoering van de meldingsplicht. Volgens de verzekeraars is het sluiten van een levensverzekering een zeer onwaarschijnlijke methode om crimineel geld wit te wassen.

Reageer op dit artikel