nieuws

Levensverzekeraar Altis van PGGM groeit snel

Archief

Altis, de levensverzekeraar van het pensioenfonds PGGM, die op 1 oktober 1994 van start is gegaan, maakt een snelle groei door, schrijft het pensioenfonds in zijn blad voor instellingen.

Bij de levensverzekeraar kunnen aangesloten werkgevers en deelnemers van het fonds individuele pensioen- en lijfrenteverzekeringen sluiten.
Vóór de oprichting van Altis kon dat sinds 1992 gebeuren bij het pensioenfonds. Na de oprichting zijn de posten van het fonds overgeheveld naar de levenmaatschappij.
In 1992 werden 360 koopsompolissen gesloten en in 1993 circa 1.500. Vorig jaar beliep de oogst ongeveer 1.000 premieposten en circa 1.700 koopsomverzekeringen. Voor dit jaar 1995 rekent men op 3.000 verzekeringen tegen periodieke premie en 1.800 koopsomposten, aldus een woordvoerder van Altis.
De maatschappij gaat komend najaar haar assortiment uitbreiden met kapitaalverzekeringen. Op het ogenblik worden deze produkten ontwikkeld en wordt tevens studie gemaakt van de vraag hoe deze kapitaalverzekeringen aan de man zullen worden gebracht. Het is niet uitgesloten dat hiervoor het distributiekanaal van het zelfstandig intermediair gekozen wordt, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel