nieuws

Levenslooppolis: f 90 mln omzet

Archief

De verkoop van levensloopverzekeringen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar naar schatting _ 90 mln premieomzet opgeleverd. Er werden in die drie maanden zo’n 16.000 polissen gesloten.

De cijfers zijn afgeleid uit de productieoverzichten van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) over de verkoop van individuele levensverzekeringen (zie de rubriek Sparen/Lenen, elders in dit blad). Het CVS brengt levensloopproducten onder bij de ‘spaarverzekeringen’. Die categorie laat in het eerste kwartaal een groei zien van 16.100 polissen en _ 86 mln premie.
In maart heeft het CVS 18.000 nieuwe spaarverzekeringen geregistreerd, tegen 14.900 in maart 2005. Als het verschil wordt gezien als levensloopproductie, zijn er in maart dus 3.100 levensloopverzekeringen gesloten, goed voor _ 21 mln nieuwe premie. In februari was de geschatte levensloopproductie beduidend hoger: 12.500 polissen en _ 45 mln premie. Januari was amper noemenswaardig: 500 polissen en _ 20 mln premie.

Reageer op dit artikel