nieuws

Levensloopgelden Philips via IAK bij Aegon gestald

Archief

IAK Verzekeringen heeft met Philips een contract gesloten voor het aanbieden van een levensloopregeling aan alle 27.000 Nederlandse werknemers. Dat aanbod is het product van Aegon.

Inclusief de collectiviteitsbonus is de spaarrente op de Aegon LevensloopRekening bij aanvang 4,5%. Die rente bestaat uit een basisrente van 3,5%, een bonusrente van 0,5% in 2006 en een twee jaar lang geldende collectiviteitsbonus van nog eens 0,5%.
De aan- en verkoopkosten zijn bij de beleggingsvariant lager dan de standaard van 0,5%. Met verwijzing naar het levensloopproduct dat Aon met Aegon in de markt heeft gezet, zegt Jan-Pieter Drost (IAK): “We hebben nog iets beters kunnen afspreken dan 0,3%.”
Aegon maakte eerder levensloopcontracten bekend met Akzo Nobel (12.000 werknemers) en de Bond voor de Medewerkers in het Notariaat (9.000 werknemers).
Reaal
Reaal heeft voor de tweede keer de rente op levensloopgelden verhoogd. In november ging het tarief voor collectiviteiten (meer dan vijftig werknemers) van 4% naar 4,3%, nu volgt een ophoging tot 4,6%. Als aanleiding wijst Reaal naar “renteverhogingen in de markt”.
De verzekeraar wil “blijvend tot de top van de markt behoren”. Verder zegt Reaal overtuigd te zijn “van de toekomst van de levensloopregeling en het belang ervan voor het intermediair”.
Ohra
Volgens een onderzoek van Ohra heeft 70% van de deelnemers aan een levensloopregeling vervroegde pensionering als einddoel op het oog. De direct-writer zegt in een maand tijd bij honderd werkgevers een contract te hebben gesloten voor de Ohra Internet Levensloop. Werknemers van die bedrijven deden mee aan de peiling van Ohra.
“Er is nauwelijks animo voor tussentijds verlof voor reizen of studie”, aldus Ohra-directeur Martin Duvivier. “Als er al aan verlof wordt gedacht, dan gaat dat over zorgverlof voor bijvoorbeeld een zieke partner.”
Volgens Duvivier moet de levensloop daarom niet worden vergeleken met het spaarloon. “Is eerder stoppen met werken het voornaamste doel, dan is de levensloopregeling fiscaal aantrekkelijker. Ik doel op de heffingskorting, de fiscale ruimte ten opzichte van lijfrentes en het niet belasten van het spaartegoed in box 3. En dan is het helemaal niet erg als je geld tot het eind van je loopbaan vastzit. Dat biedt juist zekerheid.”

Reageer op dit artikel