nieuws

Levensloopcontract Aegon met branchevereniging transport

Archief

Via branchevereniging Transport en Logistiek Nederland gaat Aegon “tegen gunstige voorwaarden” de Levensloop Rekening aanbieden aan ruim honderdduizend werknemers van 6.200 vervoersbedrijven.

Onder gunstige voorwaarden moeten een hogere rente en lagere kosten worden begrepen. De twee partijen zijn bij elkaar gebracht door de bemiddelingstak van transportverzekeraar TVM. TVM zal presentaties en spreekuren voor transportwerknemers gaan verzorgen. De administratie ligt volledig bij Aegon.
Eerder sloot Aegon omvangrijke levensloopcontracten met de Nuvu-uitgevers (24.000 werknemers), Philips (27.000), Akzo Nobel (12.000) en de medewerkers in het notariaat (9.000).
Staatsloterij
Aegon heeft verder een contract gesloten met de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij. De iets meer dan 150 werknemers zijn voor hun pensioen en WIA-dekking voortaan verzekerd bij Aegon. Als bemiddelaar fungeerde hier Rato et Via Assurantie Beheer in Rotterdam.
Het pensioen van de Staatsloterij liep bij het pensioenfonds SFP. Daar hebben circa 140 geprivatiseerde overheidsinstellingen hun pensioen ondergebracht. Het gaat onder meer om zwembaden, musea, theaters en de zeehaven van IJmuiden. SFP verzorgt voor 9.000 werknemers het pensioen, waarvan er nog 3.500 actief zijn.

Reageer op dit artikel