nieuws

Levensloop Aegon voor schaatsers

Archief

Aegon heeft met de belangenorganisatie NL Sporter een collectief levensloopcontract gesloten. De optie staat alleen open voor de schaatsleden van de bijna vierhonderd leden tellende koepel voor (top)sporters.

Zij moeten wel in dienst zijn van een werkgever. NL Sporter zegt “gunstige voorwaarden” te hebben afgesloten voor de te openen levenslooprekeningen bij Aegon. Verder kunnen de schaatsers kosteloos een financieel adviesgesprek hebben met een fiscaal-juridisch specialist van Aegon.
Aegon heeft zichzelf eerder benoemd tot marktleider onder de verzekeraars op het gebied van levensloop. Laatst bekende cijfer is dat de totale inleg aan levensloopgelden halverwege dit jaar op _ 165 mln lag. Een jaar eerder was dat nog _ 43 mln, afkomstig van ruim 20.000 levenslooprekeningen. Aegon zegt in totaal tussen de 1.000 en 1.500 collectieve contracten te hebben gesloten, wat toegang biedt tot in potentie 600.000 werknemers. “Maar de doorbraak naar het grote publiek blijft uit”, erkent ook Aegon, daarbij vooral wijzend naar de verplichte keuze tussen spaarloon en levensloop.

Reageer op dit artikel