nieuws

Levensloop

Archief

Verzekeraars hebben volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) in de eerste helft van dit jaar 120.000 producten verkocht in het kader van de levensloopregeling. In dit cijfer zitten ook bancaire producten; het aantal levensloopverzekeringen ligt tussen de 20.000 en 30.000. De verkoop vond vooral plaatsen in de eerste vier maanden; mei en juni leverden volgens het CVS weinig op.

Fortis ASR
Fortis ASR heeft het tarief verlaagd voor direct ingaande (garantie)lijfrenten met een duur van langer dan vier jaar. Dat deed de maatschappij eind augustus ook al. “Fortis ASR blijft met de aanpassingen een concurrerend tarief bieden”, luidt de toelichting.
Zwitserleven
Om het intermediair te informeren over de pensioenwet is Zwitserleven een campagne begonnen. Die bestaat naast een viertal workshops in den lande uit een speciale website over het onderwerp. Die site is bereikbaar via het extranet Zwitserleven.biz.
Reaal
Reaal stelt voor tussenpersonen Reaal Pensioensupport beschikbaar. Het pakket bevat onder meer een cursus pensioenvaardigheid, een pensioeninventarisatieformulier en een adviespresentatie. Volgens Reaal zitten negen van de tien tussenpersonen te wachten op deze praktische ondersteuning bij kennis en marketing.
Grafische Bedrijven
De Grafische Bedrijfsfondsen (GBF) hebben hun vermogensbeheer uitbesteed aan Kas Bank. GBF voert voor 60.000 werknemers en 3.000 werkgevers (pensioen)regelingen uit. Het gaat om _ 10 mld belegd vermogen. Bij Kas Bank werkt Hans Kadiks, voormalig directielid van Nationale-Nederlanden.
Montae
Adviesbureau Montae breidt zijn diensten uit met managementadvies op pensioengebied. Daartoe is voormalig ING-directielid Jan Nijssen binnengehaald.

Reageer op dit artikel